Kat

Vlooienband kat

Een vlooienband werkt preventief en geeft gedurende langere tijd werkzame stoffen af op de huid van uw kat. Door de lage dosering en de manier van verspreiden is dit veilig voor mens en dier. Een vlooienband gebruiken bij uw kat om ongemak als jeuk en vlooienallergie te voorkomen is daarom vaak een goede optie. 

Waarom kiezen voor een vlooienband?

Vlooien bij katten zijn op veel manieren te bestrijden en te voorkomen. Zo zijn er pipetten (spot-on) voor in de nek, tabletjes om in te geven, sprays en halsbanden. Deze halsbanden werden vroeger heel veel gebruikt, maar door een aflopende werkzaamheid werd dit minder. Inmiddels zijn er vlooienbanden die juist een erg goede werking hebben. Deze banden bevatten Imidacloprid en Flumethrine als werkzame stoffen. Daarom kiezen nu weer veel katteneigenaren voor een halsband om vlooien te voorkomen. Een halsband tegen vlooien bij uw kat is gemakkelijk in gebruik, eenvoudig bij uw kat om te doen, veilig en effectief. Daarbij merkt uw kat vrijwel niets van de vlooienband. Een populaire vlooienband voor katten is de Seresto anti-vlooienband. Deze werkt ook tegen teken en is geschikt voor katten vanaf 10 weken leeftijd.

Hoe gebruik ik een vlooienband?

U doet de vlooienband om bij uw kat en zorgt er voor dat deze niet te strak zit. Let erop dat de band ook niet te los zit, want dan is de werking van de band onvoldoende. Na het omdoen van de band duurt het zo’n 2 tot 4 dagen voordat de werkzame stof in de huid en vacht van uw kat is doorgedrongen. Vanaf dan worden vlooien afgeweerd. Heeft uw kat al vlooien? Dan is het vaak beter om eerst voor een direct vlooiendodend middel te kiezen, en daarna de vlooienband ter preventie te gebruiken.

Omgeving kat behandelen

Wist u dat 5% van de aanwezige vlooien op uw kat of kitten zit en maar liefst 95% in de omgeving van de kat? In uw huis dus. Houdt daarom altijd de directe omgeving van uw kat goed schoon en gebruik een omgevingsspray tegen vlooien. Zorg er ook voor dat alle katten en honden in huis beschermd zijn tegen vlooien.

4.8 van de 5 uit 40.974 beoordelingen
Om 20.50 nog snel een bestelling gedaan…

Om 20.50 nog snel een bestelling gedaan en de andere dag om 12.30 bezorgd! Top!!

Anja , 10-10-19 14:26
Super

Alles super geklappt. Schnelle Lieferung

Natalie, 08-10-19 20:10
wat een super service !

Ik was op zoek naar een oplaadbare batterij voor de iFetch Too die ik nergens kon vinden....

Mevr. van Hattem Bertholee, 20-10-19 23:32
Prima webwinkel

Prima webwinkel, jammer dat Post NL met pakjes voor de brievenbus soms 4 dagen nodig heeft om het...

Robert Wijnen, 07-06-19 06:04
Snelle volledige levering.

Snelle volledige levering.

BARBARA, 23-09-19 17:08
Totaal 2 Producten
Totaal 2 Producten
Geen resultaten gevonden voor dit filter
Seresto Halsband Vlooien en Teken Kat
Op voorraad - Op werkdagen voor 20u besteld, vandaag verzonden*
Uw korting -4%
Knock Off Vlooien/Tekenband
€ 16,04 € 15,32
2-5 werkdagen
Totaal 2 producten