Trovet QPD Hypoallergenic (Quail) Hond 12 x 400 gram

Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 4334
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Dit product is niet meer leverbaar.

Trovet levert dit product niet meer.

TROVET Hypoallergenic (Quail) QPD is lichtverteerbaar dieetvoer voor honden met voedselovergevoeligheid gebaseerd op slechts één eiwit- en koolhydratenbron (kwartel en aardappel). Hypoallergene dieetvoeding

 TROVET QPD wordt ook wel ´hypoallergeen´ genoemd omdat bekend is dat deze combinatie (kwartel en aardappel) zelden een overgevoeligheidsreactie veroorzaken.
 Door over te stappen naar een hypoallergeen dieetvoer zoals TROVET QPD worden reacties als krabben, schuren en bijten, langzaam gereduceerd.
 Daarnaast bevat TROVET QPD alle essentiële voedingsstoffen voor uw hond in de optimale hoeveelheden.
 Let op, niet alle klachten zullen direct verminderen of verdwijnen. Huidaandoeningen verbeteren bijvoorbeeld langzaam.
 Als de klachten afnemen of geheel verdwijnen is de diagnose voedselovergevoeligheid gesteld.

Voedselovergevoeligheid

Voedselovergevoeligheid betekent dat uw hond overmatig of verkeerd reageert op bepaalde ingrediënten in de huidige voeding. Er zijn twee vormen van overgevoeligheid:  Allergie (meer dan 90% van de gevallen): reactie veroorzaakt door een (dierlijk) eiwit, waarbij een immuunreactie van het afweersysteem optreedt. Eenmaal ontwikkeld kan een allergie levenslang blijven.
 Intolerantie: een niet immuungebonden reactie. De bijbehorende klachten kunnen voor beide vormen identiek zijn hetgeen een juiste diagnose bemoeilijkt. De klachten zijn meestal huid- (roodheid, jeuk) en maag-darmklachten(diarree, braken) en daarmee vrij algemeen en weinig specifiek. De diagnose voedselovergevoeligheid wordt gesteld op grond van de resultaten van een eliminatiedieet.

Eliminatie dieet

Het doel van elimineren is de hond klachtenvrij te krijgen. Dit kan op verschillende manieren:  Dieet zonder dierlijke eiwitten (deze veroorzaken in de meeste gevallen voedselallergie) zoals TROVET Exclusion/NVD. Hier zitten plantaardige eiwitten in, in plaats van dierlijke eiwitten.  Dieet met gehydrolyseerde (dierlijke) eiwitten, waarbij getracht wordt de eiwitten zodanig te splitsen/verkleinen dat het lichaam dit eiwit niet herkent alszijnde een allergeen en een allergische reactie dus uitblijft.  Dieet met 'novel' proteins, zogenaamde nieuwe eiwitten zoals bijv. paard, kwartel, kalkoen, hert, konijn of lam. Omdat dit vlees weinig in commerciele voedingen zit, is de kans kleiner dat uw dier dit toch ooit al een keer tot zich heeft genomen en dus al een allergie ontwikkeld heeft. TROVET heeft 6 verschillende elimininatiedieten welke allen opgevolgd kunnen worden door een hypoallergene voeding met dezelfde eiwitbron. Heeft u gekozen om te gaan elimineren met TROVET Unique Protein Quail dan kunt u bij goed resultaat TROVET Hypoallergenic Kwartel (QPD) levenslang aan uw hond geven.

Specificaties

Productnr.: 4334
Diersoort: Hond
Aandoening/orgaan: Allergie
Levensfase Hond: Adult - 1 tot 7 jaar, Senior - ouder dan 7 jaar

Overtuigd van uw keuze?

Trovet QPD Hypoallergenic (Quail) Hond 12 x 400 gram

Trovet QPD Hypoallergenic (Quail) Hond 12 x 400 gram
Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 4334
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Eerder bekeek u