Over Dierapotheker

Team Dierapotheker

Wie zijn wij?

  • Dierapotheker.nl is onderdeel van Dierenartsenpraktijk Horst.
  • Dierenartsenpraktijk Horst is één van de grootste dierenklinieken in Nederland.
  • Er werken 15 dierenartsen bij ons met bij elkaar 236 jaar ervaring.
  • Wij staan al sinds 1951 voor uw dieren klaar.
  • En sinds 2006 online met Dierapotheker.nl.
  • U waardeert ons met meer dan 34.000 beoordelingen met een 9.7.
  • Wij zijn er speciaal voor iedereen die het beste wil voor zijn dier.

Sinds 1951

In 1951 zijn de gebroeders Vullings gaan werken in het Noord-Limburgse Horst als dierenarts. Samen hadden zij een praktijk waarin ze alle dieren behandelden die ziek waren. In die tijd waren dat voornamelijk koeien en werkpaarden. Ze konden dit van huis uit doen omdat de behandelingen eigenlijk altijd op het boerenerf gebeurden. Als er al een hond behandeld werd dan was het de waakhond van de boer. Van een dierenkliniek was toen nog helemaal geen sprake.

Centrale dierenkliniek voor huisdieren

In het gebied rondom Horst ontstond in de loop der jaren een florerende veehouderij. Er kwamen varkens- en pluimveebedrijven en ook de melkveehouderij nam een vlucht. Hierdoor waren er al gauw meer dierenartsen nodig en die kwamen er ook in de praktijk in Horst. De dierenartsen gingen zich steeds meer toeleggen op één diersoort en ook de honden en katten kregen steeds meer aandacht van de dierenarts. Al gauw kwam er een centrale dierenkliniek waar de zorg voor de huisdieren optimaal kon worden gegeven. Deze kliniek voor gezelschapsdieren is vanwege de enorme groei in het aanbod van dieren uit de gehele regio 2 keer van locatie veranderd en uiteindelijk terecht gekomen in het huidige pand aan de Americaanseweg 33 te Horst. Met name vanaf het jaar 2000 is het team van dierenartsen voor de gezelschapsdieren sterk gegroeid naar 11 dierenartsen nu. En zijn er dierenklinieken in Venray-Leunen, Venlo-Blerick bijgekomen.

Paardenkliniek

In de Noord-Limburgse regio worden er van oudsher al paarden gehouden. Eerst als werkpaard en gaandeweg schoof dit steeds meer op naar een paardenhouderij voor de recreatie en wedstrijdsport. Inmiddels is Noord-Limburg uitgegroeid tot hét gebied voor de paardenfokkerij en houderij in Nederland en onze paardendierenartsen draaien hierin volop mee. Vanuit de centrale paardenkliniek in Horst staan onze paardendierenartsen klaar voor complete keuringen van paarden, orthopedische operaties, vruchtbaarheids begeleiding, gebitsbehandelingen en veel meer. 

Online Dierenapotheek

In 2006 werd ons duidelijk dat er een nieuwe behoefte ontstond bij de houders van dieren. Internet kwam opzetten en wij besloten om een online dierenapotheek, Dierapotheker.nl, te openen voor alle diereigenaren in Nederland en later België. Eerst in het klein op de bovenverdieping van de praktijk, maar al gauw was een grotere ruimte hiervoor nodig. De behoefte aan het thuisbezorgen van diergeneesmiddelen, supplementen en speciale voeding voor dieren bleek groot. In 2014 hebben we dan ook het royale pand aan de overkant van het centrale praktijkgebouw gekocht om zo in alle behoeften van de diereigenaren te kunnen voorzien. In dit pand verzorgen wij de bestellingen die online binnen komen geheel zelf en ook onze klantenservice is hier gehuisvest. Alles compact bijeen, dat werkt wel zo gemakkelijk. Ook kunnen wij hier alle vragen verwerken die gesteld worden door honden, katten en paardeneigenaren uit het gehele land. De kennis die wij hebben vanuit de dierenkliniek kan zo optimaal benut worden voor uw dieren.

Gezelschapsdieren en paarden

Binnen onze dierenartsenpraktijk hebben de zogenaamde landbouwhuisdieren in het verleden een voorname rol gespeeld. In 2017 hebben we echter besloten om onze landbouwhuisdierensectie onder te brengen bij Advee dierenartsen in Ysselsteyn. Zo ontstond er des te meer ruimte voor onze doorgroei in de gezelschapsdieren, paarden en online.

Hulp voor uw dier nodig?

Wij zijn u graag van dienst. Heeft u vragen over uw bestelling, wilt u geholpen worden bij het bestellen of heeft u een andere vraag of opmerking, bel ons: tel. 077-3030067. Dat kan op werkdagen van 9 tot 17 uur. Emailen kan natuurlijk altijd: klantenservice.
Antwoord op veel voorkomende vragen vindt u in onze FAQ

Vraag het onze dierenarts

Heeft u specifieke vragen over uw huisdier of paard dan kunt u het beste emailen naar onze adviesservice. U ontvangt dan van één van onze dierenartsen of paraveterinairen het antwoord. U kunt ook live met ons chatten op werkdagen van 9 tot 17 uur. *Bij grote drukte is het mogelijk dat wij niet via de chat bereikbaar zijn. U kunt ons dan altijd bellen of emailen.

Thuiswinkel waarborg

Dierapotheker.nl is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. Dit betekent dat onze werkwijze en gehanteerde voorwaarden jaarlijks worden gecontroleerd op conformiteit met relevante wet- en regelgeving en de Gedragsregels Thuiswinkel Waarborg van Thuiswinkel.org. U vindt hier ons actuele Thuiswinkel Waarborg Certificaat.