Wat zijn nu de leukste hondennamen?

Misschien ben je van plan om binnenkort een puppy aan te schaffen. Dan ben je nu waarschijnlijk op zoek naar de allerleukste hondennaam.

Dierapotheker heeft alvast een top 125 leukste hondennamen bedacht

Eentje die precies past bij jouw pup. Met zijn ietwat kromme linkeroor, dat nog niet rechtop wil blijven staan zoals zijn rechteroor al wel doet. Of die ontzettend schattige hartvormige vlek die zich een weg vormt in het midden op zijn mooie koppie, precies tussen die trouwe bruine puppy ogen in.

En kijk nou naar die kleine dikke hondenpootjes, die zijn toch om op te vreten? En die gekke weerborstel op zijn rugje, ook daar hou je vast nu al van.

”Happiness is a warm puppy”

Op het moment dat ik dit schrijf kan ik al helemaal wegsmelten bij de gedachte aan een puppy. Je eigen pup is altijd de leukste én de knapste. Bovendien is alles wat hij doet nou eenmaal ontzettend leuk.

Dit wonderlijke pluizenbolletje verdient een naam

En dit wonderlijke pluizenballetje, jouw pup, met al zijn gekke streken en uiterlijke bijzonderheden die er juist voor zorgen dat je alleen nog maar méér van hem zullen houden. Daarom verdient deze pup een naam die ‘precies’ bij hem past.

Soms schiet je direct een naam te binnen tijdens de allereerste ontmoeting met je pup of misschien heb je al heel lang een naam in je hoofd die je je pup graag zou willen geven.

Opdoen inspiratie voor de naam van jouw nieuwe pup

Mocht je nou helemaal nog geen idee hebben dan wil ik je heel graag helpen met het opdoen van inspiratie. En misschien vind je de perfect passende naam voor jouw nieuwe pup wel in onderstaande top 125.

Een lijst met 265 hondennamen

Wat is jouw favoriete hondennaam?

Ik weet zeker dat er nog heel veel meer leuke hondennamen zijn die ik gemist heb bij het maken van deze lijst.

Mocht je graag andere hondenbaasjes willen inspireren met mooie, leuke of originele namen dan zou ik het ontzettend leuk vinden als je deze achterlaat in een reactie. Of stuur een mailtje naar: [email protected]

Op deze manier kunnen we de lijst samen uitbreiden en een heleboel puppy’s van een passende naam voorzien.

Liefs Sally

Graag de hier boven getoonde cijfers hier onder invoeren:

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

 • Hondennaam

  Ik heb een van mijn honden Kay genoemd. Een van de betekenissen van deze naam is genieten. Het samenzijn met hem was ook genieten.

 • Pups namen

  Beste Sally, wij hebben ons bijna 3 jaar geleden 2 vrouwelijke pups aangekocht, 2 zusjes.
  In overleg met onze beste vriend hebben wij ze Thelma en Louise genoemd. Zoals in de Amerikaanse roadmovie. Het zijn Italian whippets. Het zijn 2 zeer lieve en slimme hondjes.
  Succes met de erg interessante blog.
  Grtjs Dirk

 • .

  Onze Rottweiler heette "Rommel" en onze Bullterrier heet "Loeka".

 • Favoriete hondennaam

  Onze hond ( Welsh Corgi ) heeft de naam Sepp. Bij ons in Brabant (regio Den Bosch) gebruiken wij het woord Sèpke voor een dropje. En aangezien onze Sepp echt een dropje is, past deze naam hem perfect.

 • zoek tocht

  Elke keer weer een zoek tocht past die naam bij de hond ,zo werd het Yoeri, Ratja, Abdoel , Joplin, Goofy , Barak , Jelle , Okidoki en Jamahl . en dat had elke hond nog zijn troetelnaampjes

 • Hondennaam

  Mijn Norfolk heet Arie en mijn chodsky pes heet jip

 • Onze labrador heet Hunter. Van origine een jachthond en vandaar heel toepasselijk

  .

 • Onze labrador heet Hunter. Van origine een jachthond en vandaar heel toepasselijk

  .

 • Hondennamen

  Onze labrador heet Hunter. Van origine een jachthond en vandaar heel toepasselijk

 • Leuk, maar kan leuker

  Uiteraard missen we de namen Dok en Joppe op deze lijst…

 • Leuk, maar kan leuker

  Uiteraard missen we de namen Dok en Joppe op deze lijst…

 • Hele fijne site

  Heb een chihuahua van bijna 14 jaar die heet Manji. Betekent “ kleintje’. En ik heb een bichon frise van 7 jaar en die heet Chendo. Betekent “stoer, bink”. 2 schatten van hondjes. Had een Britse korthaar poesje en die hete Pluchke. Alle 3 een hele aparte naam

 • De namen van mijn honden

  Ik heb twee Jack Russell Terriërs. Reutje heet Jaxx en teefje heet Floki. Die namen staan nog niet op de lijst ?

 • Aleu

  Ik vindt aleu wel mooi bij een grootte hond, mijn pluizebol heet falkor vernoemd na de witte vliegende hond never enfinh story

 • Hondennaam

  Onze hondjes heten Lomo (✨11/7/22), Bel & Pippa

 • Leuk

  Mijn honden heten mikosj en semmi komen uit griekenland

 • Leuke namen, ik vindt Howie geweldig

  Mijn Engelse Stafford noemt Gusje, oor een stoere hond vindt ik deze zeer passend omdat hij suuuuuper lief is en een echt Gusje Is!

 • onze hondennamen

  Wij hebben 2 mini bull terriërs, Yzza (5j), genoemd naar een dochter van de serie Dr. Deen, en Ryzz (8m) genoemd naar een overleden zusje van Yzza (Reece). Hebben de schrijfwijze aangepast omdat al hun voorgangers 2 x Z in de naam hadden ?

 • hondennaam

  Beste,
  Ik heb een vlinderhondje van nu 11 maanden en ik heb hem Idéfix genoemd, naar het kleine eigenwijze hondje van Obelix uit de strips van Asterix.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu
Uw korting -4%
+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu
Uw korting -5%
+ Sla uw Petpunten Dubbelslag nu
Uw korting -6%