Dierentips - Tetacheck paard

Geplaatst op 06-03-2019

Tetacheck paard

Tetanus is een aandoening die veroorzaakt wordt door de toxines van de bacterie Clostridium Tetani. Tetanusinfectie kan optreden na een verwonding of beet waarbij straatvuil in de wond is gekomen. Ook via de navel bij pasgeboren veulens kan de bacterie binnen komen.

Voor paarden bestaat er, net als voor mensen, een goed beschermende entstof.

Bescherming tegen tetanus checken

Uit onderzoek blijkt dat na volledige tetanus enting de immuniteit bij paarden meer dan een jaar aanhoudt.

Om het aantal entstoffen dat een paard binnen krijgt te beperken kunt u overwegen om de enting voor influenza los te geven en met behulp van de TetaCheck te kijken of de bescherming voor tetanus nog optimaal is.

Simpele bloedtest

Met de TetaCheck kan door middel van een simpele bloedtest worden vastgesteld of er nog voldoende antistoffen in het paardenlichaam aanwezig zijn tegen Tetanus of dat het paard weer ge├źnt moet worden.

Tetacheck paard

Wilt u gebruik maken van de TetaCheck of de losse enting voor influenza en/of tetanus dan kunt u dit het beste bij het maken van een afspraak direct aangeven. 

Vragen?

Maarten van Dijck geboorte veulen

Bel ons op 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl

Drs. Maarten van Dijck, dierenarts paard.

De beste producten voor uw paard

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0