Telizen bij vuurwerkangst en stress

Vuurwerkangst bij hond en kat

De jaarwisseling is niet voor iedere hond en kat een feest om naar uit te zien. Veel huisdieren zijn gewoon bang van het vuurwerk. Om deze angst te voorkomen en weg te nemen zijn er meerdere manieren. Onze dierenarts heeft hier enkele vuurwerktips voor u op een rijtje gezet. Er zijn ook medicijnen die uw hond en kat kunnen helpen.

Waarom is uw hond bang voor vuurwerk?

Vuurwerk maakt vaak geluid, een hard geluid. En daar zijn dieren, dus ook honden, bang van. Huisdieren hebben een natuurlijke angst voor harde geluiden, dat komt omdat ze willen overleven. Een oerinstinct, die overlevingsdrang. De gevoeligheid voor harde geluiden verschilt wel per dier en die kan ook ontwikkeld worden door vervelende ervaringen met harde geluiden. Het kan dus steeds erger worden voor uw dier en omslaan in totale paniek. Dat gunnen we ons huisdier natuurlijk niet.

Telizen geeft rust op basis van groene thee

De stof L-Theanine komt van nature voor in groene thee. De Telizen tabletten bevat L-Theanine en kunnen van waarde zijn voor uw dier. L-Theanine is een aminozuur dat op 3 manieren de hersenen van uw dier het signaal “Relax” geeft: het zwakt de reactie op abnormale angst af, het werkt rustgevend voor hond en kat en het verhoogt de leercapaciteit.

Inzet Telizen bij hond en kat

Telizen wordt al jaren ingezet om vuurwerkangst te voorkomen bij huisdieren. Het is het beste om 2 maanden voor de jaarwisseling te beginnen met Telizen. Telizen wordt 2x daags gegeven. Op Oudejaarsdag iedere 6 uur verstrekken en de laatste dosering 2 uur voor de jaarwisseling geven. De combinatie met gedragstherapie geeft de meeste rust voor uw huisdier.

Telizen bestellen

U kunt Telizen S hier voor uw kat en hond lichter dan 10 kg bestellen.
U kunt Telizen M&L hier voor uw hond zwaarder dan 10 kg bestellen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, bel 077-3982169 of email: info@dierapotheker.nl
Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Lees hier meer over vuurwerkangst:
Vuurwerkangst bij huisdieren
Tips vuurwerkangst
Rustige jaarwisseling voor uw hond
Vuurwerkangst voorkomen bij de hond

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker:

Uw korting -23%
Telizen 30 tabletten
vanaf 29,95 € 22,93 €
Direct leverbaar
Gratis 22 Petpunten