Sommige klanten vinden mijn accent vervelend…

Ben jij ook weleens benieuwd wie er nou eigenlijk aan de andere kant van de lijn zit wanneer je met ons belt? Het leek me leuk om jullie een kijkje achter de schermen te geven. Ik vertel jullie graag wat meer over de dames die, dagelijks met veel plezier, al jullie vragen beantwoorden. Onze klantenservice bestaat uit 6 meiden; Inge, Linda, Mendy, Suzanne, Nikki en Floor. Vandaag laat ik jullie kennis maken met Mendy.

Kennismaken_met_Mendy_foto_en_weetje

Hoelang werk je al bij Dierapotheker?

Ik heb een lange tijd gewerkt bij Quality Pet, een Franstalige webshop met producten en voeding voor dieren. Hier beantwoorde ik alle telefoontjes en e-mails van klanten die vragen hadden. Ook zorgde ik dat de website altijd up to date was. Hier deed ik alles alleen. Sinds 3 jaar werk ik bij de klantenservice van Dierapotheker. Hier beantwoord ik telefoontjes, e-mails, WhatsApps en soms de chat. Daarnaast help ik mijn collega’s ook af en toe met het optimaliseren van de website. We hebben echt een geweldig team bij Dierapotheker.

Quote_mendy_Alles_is_een_kwestie_van_inzet

Hoe zouden jouw collega’s je omschrijven?

Als een behulpzame collega.

Ook ik (Sally) heb het genoegen gehad om met Mendy samen te mogen werken en ‘behulpzaam’ is zeker weten één van haar goeie eigenschappen. Maar Mendy heeft nog zoveel meer mooie eigenschappen. Ze is ontzettend zorgzaam, oprecht en empathisch. Dit is ze niet alleen naar collega’s en omgeving maar ook richting onze klanten. Ze zal altijd haar best doen om alle klanten zo goed mogelijk verder te helpen met hun vragen. Ook zorgt ze ervoor dat ze haar werk tot in de puntjes opvolgt en altijd perfect afsluit.

Hieronder zie je aan de rechterkant Mendy’s allergrootste trots, dit is haar zoon Neal. En aan de linkerkant alvast een ‘kleine’ greep uit haar grote en gezellige beestenbende:

Foto_zoon_Mendy_en_duiven_voliere

Wat vind je zo leuk aan je werk bij Dierapotheker?

De diversiteit aan taken en natuurlijk ons hoofdonderwerp: DIEREN ?

Zijn er ook dingen die je minder leuk vind aan je werk?

Ja, ik krijg heel vaak van klanten te horen dat ze mijn Belgische accent vervelend vinden en/of dat ze me niet goed kunnen verstaan. Dan willen ze liever doorverbonden worden met een Nederlandse collega. Hier kan ik best wel eens verdrietig van worden. Ik vind het helemaal niet erg wanneer klanten eerlijk aangeven dat ze liever een andere collega willen spreken vanwege de taalbarrière. Maar sommige klanten worden echt boos en zeggen dan hele nare dingen over mij als persoon en dat doet best wel pijn.

Gelukkig heeft het merendeel van onze klanten helemaal geen probleem met mijn Belgische taal. Daarnaast hebben we ook een heleboel Belgische en Franstalige klanten die ik ook heel graag te woord sta.

En wat ik ook vervelend vind is wanneer pakketten niet op tijd worden geleverd door onze vervoerder. Dit heb ik jammer genoeg niet zelf in de hand en ik wil gewoon graag dat alle pakketten op tijd bij onze klanten geleverd worden. Ik weet als geen ander hoe belangrijk dieren voor mensen kunnen zijn. Je wilt ze dan ook te allen tijde van de beste zorg en voeding kunnen voorzien.

Op onderstaande foto zie je een aantal van Mendy’s geiten en kippen:

Relax_i_goat_this_foto_Geitjes_Mendy

Welk bijzonder klantcontact is je het meest bijgebleven?

We maken vaker mee dat klanten ons bellen om te vertellen dat hun liefste dier is overleden. Dit geeft me toch altijd een brok in m’n keel. Het is zo pijnlijk om je maatje te moeten verliezen.. Een klant belde die dag ook om te vertellen dat haar dier was overleden, we hebben hier een tijdje over gepraat en ik herinner me nog hoe dankbaar de klant was voor mijn medeleven. Dat heeft me echt wel in m’n hart geraakt.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik hou van het zorgen voor al mijn dieren en dat doe ik dan ook het allerliefste in mijn vrije tijd. ❤

Hoeveel dieren heb je zelf?

Ik heb 3 katten, 1 chinchilla, 8 geiten, 3 kippen en 300 duiven. Op de foto hieronder zie je Mendy’s 3 katten: Max, Babou en Nala. Mendy noemt Nala meestal: ‘Miou Miou’ omdat ze een échte kletskous is, ze miauwt heel veel.

Fotos_van_Mendy_haar_3_katten

Als je mocht kiezen, welk dier zou je zelf willen zijn en waarom?

? Dan zou ik graag een kat of een tijger willen zijn. Ik ben namelijk zot op katachtigen.

Hieronder zie je een van Mendy’s geitjes, haar chinchilla en één van haar 300 duiven.

Foto_chinchilla_geitje_en_duif_Mendy

Wat is jouw favoriete Dierapotheker product?

Purina Pro Plan FortiFlora vind ik echt een magisch supplement. Het poeder dient als smaakmaker, zet aan tot eten, het is goed voor de spijsvertering, goed voor de weerstand van je puppy, hond, kitten en kat.

Ik hoor zo vaak terug van klanten hoe goed hun hond of kat het doet op FortiFlora dus ik ben helemaal overtuigd.

Wil je meer te weten komen over Purina Pro Plan FortiFlora?

Voor vragen aan onze klantenservice klik je op deze link

Liefs Sally

Graag de hier boven getoonde cijfers hier onder invoeren:

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

 • Ik vindt het leuk om zo meer te horen van de mensen aan de ander kant van de lijn

  Ga zo door

 • verhaal Sally

  Als besteller heb ik niet zoveel ervaring, maar lees wel altijd jullie site. De rubriek kennis maken met! Daar ik (beroepshalve ) het plaatsen van foto's in deze tijd gevaarlijk vindt, er lopen zoveel vreemde met een kort lontje!! Waar ik dagelijks mee te maken heb gehad maar ben nu met pensioen.
  Maar Sally als ik naar je foto kijk kan ik het eens zijn met je collega's: zorgzaam, oprecht en empathisch Je straal dat uit je bent een warm persoon. Empathisch vermogen is het vermogen om je in anderen te verplaatsen. Openstaan voor de emoties, houding en motivatie van de ander en begrijpen wat voor impact jouw handelen en gedrag kunnen hebben op een ander, noemen we ook wel cognitieve empathie. Mooie eigenschappen en geloof mij dit zie je terug in je zoontje, en daar mag je trots op zijn want hij lijk op jou. Mijn mening en ervaring is dat onze
  Zuiderburen een sociale en gemoedelijke volk is. Dat je soms verdrietig voel hoe mensen op jou moedertaal reageren is hart en respectloos.
  Wanneer je beter leert omgaan met je eigen emoties en stress ga je bijna vanzelf ook beter om met de emoties en het gedrag van de ander. Emotionele Intelligentie = Opkomen voor jezelf met behoud van de relatie.
  Lieve Sally verloochend nooit je afkomst en je identiteit want dat is wie je nu ben. Je bent een mooie jonge vrouw maar ook heel bijzonder van binnen. Je ouders mogen heel trots op jou zijn dat zij zo mooi mens op deze wereld heb gezet. En houd van je zelf.
  Helaas kan ik mijn gewezen beroep niet bekend maken!
  Wens je een heel warm hart toe, en ik hou wel van jou accent hoor.
  Met vriendelijke groetjes,
  Ger

 • Als ik bel wordt ik altijd goed geholpen. En heb totaal geen moeite met iemands accent en als ik het even niet goed hoort vraag ik het nog wel een keer .ik ben tevreden

  Ik heb een hond puppy van 5 maanden en twee katten .en een paard die ik verzorg .
  ik vindt het fijn om dieren om me heen te hebben.
  Dus wil ik ook dat het goed gaat met hun
  En ben blij dan dat ik bij de dieren apotheek
  Me producten kan kopen zoals Royal canin
  Gastro Digestive.
  En seresto vlooien teken banden kan kopen. Wormenkuur als het nodig is .enz
  En als ik andere dingen nodig heb kan ik bij jullie dat halen.

 • Bedankt voor je leuke reactie!

  Hallo Sjors,
  Wat ontzettend leuk om te horen! Er volgen binnenkort nog een paar persoonlijke blogs over Suzanne, Nikki, Floor, Linda en mijzelf.
  Liefs Sally

 • Bedankt voor de lieve reacties

  Hartelijk dank voor uw reactie.

  Ik ben heel blij om deel te mogen uitmaken van dit geweldige team.

  De opdracht was hierbij om zowel de positieve als negatieve ervaringen te delen.
  Sommige klanten blijken mijn accent ook leuk te vinden gezien alle lieve reactie die ik ontving :)
  Dit maakt wie ik ben en ik zal mezelf blijven.

  Bedankt voor uw advies en lieve woorden.

  Ik ben u de volgende keer graag weer van dienst !

  Ik wens u en uw huisdier(en) een fijne dag !

 • rectificatie verhaal Sally!! Naam van het hoofd verhaal moet Mandy zijn!!

  Mijn excuses voor de verkeerde naam melding. Zoals ik nu zie is het verhaal geschreven door Sally!
  met vriendelijke groet,
  Ger