Dierentips - Röntgenonderzoek paard

Geplaatst op 21-02-2019

Röntgenonderzoek paard

Redenen voor röntgenonderzoek

Röntgenonderzoek paard

Het nemen van röntgenfoto’s is niet meer weg te denken in de huidige paardenpraktijk.

Door de vooruitgang op digitaal gebied kan men zeer gedetailleerd oordelen over benige structuren en zelfs de weke delen. Zo kunnen contrast, resolutie en beeldgrootte aangepast worden om nog nauwkeuriger te kunnen oordelen.

Niet alleen voor kreupelheden maar ook voor tandproblemen en afwijkingen van de wervelkolom kan röntgendiagnostiek gebruikt worden.

Hoe worden röntgenfoto’s gemaakt?

Bij voorkeur maken we de röntgenfoto’s op de kliniek waarbij een optimaal oordeel geveld kan worden. Sinds enige tijd is het echter mogelijk om op locatie foto’s te maken en te beoordelen. Met de aanschaf van de Sound-EKLIN Mark IIIG kunnen we aan huis een complete keuring verzorgen.

Chip paard

Binnen enkele seconden verschijnt het röntgenbeeld op het scherm, waardoor eventueel aanvullende opnamen direct gemaakt kunnen worden. De straling is in de meeste gevallen niet hoger maar zelfs lager, waardoor uw paard geen hogere stralenbelasting krijgt te verduren.

Na afloop is het mogelijk de foto’s te emailen of op cd-rom te branden, waardoor u ze thuis nog eens kunt bekijken.

Vragen?

Maarten van Dijck paarden dierenarts

Neem gerust contact met ons op,

Drs. Maarten van Dijck
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0