Dierentips - Navelbreuk paard

Geplaatst op 19-02-2019

Navelbreuk paard

Navelbreukjes komen regelmatig voor bij jonge veulens.

Spontaan herstel

Bij een navelbreuk is de buikwand niet geheel gesloten rondom de navel. Hierdoor kunnen er darmen en vocht uitzakken ter plaatse van de navel. De meeste breukjes herstellen spontaan vanzelf binnen een half jaar. In een aantal gevallen kunt u deze genezing bespoedigen door de inhoud van de navelbreuk regelmatig met zachte druk terug de buik in te masseren.

Operatief

Blijft de navelbreuk bestaan of is deze te groot om zichzelf te herstellen, dan kan de buikwand operatief worden gesloten. Dit gebeurt onder algehele narcose. De overtollige huid van het zakje van de navelbreuk en het restant van de navel worden hierbij direct verwijderd.

Vragen?

Maarten van Dijck paarden dierenarts

Neem gerust contact met ons op,

Drs. Maarten van Dijck
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0