Dierentips - Moederloze opfok veulen

Geplaatst op 21-02-2019

Moederloze opfok veulen

Een moederloos veulen, wat nu?

Op het moment dat een veulen geboren wordt en er gebeurt om wat voor reden dan ook iets met de merrie is er paniek! Er is acuut behoefte aan informatie met betrekking tot de voeding en verzorging in de eerste uren. Maar ook de opfok van een moederloos veulen vraagt speciale kennis die niet altijd voor handen is. Hoe leer je een veulen drinken uit een fles, en hoe verloopt het contact met stalgenoten?

Stage opdracht

In het kader van een stage-opdracht voor haar studie aan de CAH Dronten heeft Alexandra Wegert geïnventariseerd wat de mogelijkheden zijn om een moederloos veulen groot te brengen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een professioneel opfokbedrijf, of via de moederloze veulencentrale op zoek gaan naar een pleegmerrie. Deze handleiding bevat waardevolle adviezen om een moederloos veulen te helpen opgroeien tot een gezond volwassen paard. Deze praktische handleiding genaamd: ‘Een moederloos veulen, wat nu?’ is een aanrader voor iedereen die met een moederloos veulen te maken kan krijgen.

Pavo heeft speciaal voor de eerste opvang van een veulen zonder moeder een SOS Kit gemaakt. Het eerste hulp pakket dat iedere fokker in huis moet hebben

Wilt u meer weten over speciale voeding voor merries en veulens, bekijk dan het Breeders assortiment.

Download hier de gratis Handleiding, Een moederloosveulen, wat nu?

U kunt nu PAVO biest en melk voor uw pasgeboren veulen prijsgunstig bestellen bij Dierapotheker.nl. Zorg er voor dat u de biest en melk tijdig in huis heeft.
Bestel PAVO veulenmelk hier
Bestel PAVO biest hier
Bestel de PAVO SOS-set hier
Handleiding PAVO colostrum hier

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0