Hoe zorg je voor je dier als je geldzorgen hebt?

Wanneer je geldzorgen hebt kan het lastig zijn om je dier van de benodigde zorg en voeding te voorzien. Ik ken genoeg verhalen van huisdiereigenaren die aangeven dat ze liever zelf een maaltijd overslaan zolang hun dier maar te eten krijgt. Dit zegt veel over de bijzondere connectie tussen mens en dier, en hoe belangrijk dieren voor ons zijn in ons leven. Maar wat als het financieel gezien écht niet meer lukt?

Wist jij al van het bestaan van de Dierenvoedselbank? Een voedselbank die zich speciaal inzet voor huisdieren van gezinnen die moeten leven onder de armoedegrens. Helaas zijn er in Nederland steeds meer gezinnen die op financieel vlak kopje onder dreigen te gaan. Het leven kan verdomd hard en onvoorspelbaar zijn waardoor mensen plots en ongewild in een financiële crisis belanden. Soms tijdelijk en soms voor langere tijd, het kan iedereen overkomen.

Quote - Never Judge Someone until you've walked a day in their shoes

Het emotionele strijdperk van financiële nood en huisdierenliefde

Het gevoel van onmacht en verdriet dat ontstaat wanneer je niet langer in staat bent om zowel jezelf, je gezin als je huisdier(en) financieel te ondersteunen moet vreselijk zijn.

Wanneer de financiële nood echt hoog is dan kan een hulpverleningsinstantie je doorverwijzen naar de voedselbank. Harstikke mooi natuurlijk, dat dit vangnet bestaat en dat er alsnog een verse maaltijd op tafel komt voor het hele gezin.

Een hartverwarmend bezoek aan de Dierenvoedselbank in Weert

Ik werd uitgenodigd door Jack en Truus Weekers om een kijkje te komen nemen bij de Dierenvoedselbank in Weert (Limburg). We werden hartelijk ontvangen met koffie en een heerlijk stuk Limburgse vlaai. Jack en Truus zetten zich samen met een aantal vrijwilligers, met hart en ziel in voor huisdieren, waarvan de baasjes moeilijkheden hebben op financieel vlak. Door de steun van de Dierenvoedselbank krijgen al deze lieve viervoeters alsnog elke dag de benodigde voeding in hun voerbakjes.

Jack en Truus vertellen met passie en ik maak aantekeningen voor mijn blog

Aanmelding en Richtlijnen Dierenvoedselbank

Zodra je wordt aanmeldt bij de Dierenvoedselbank, wordt er gevraagd naar het aantal huisdieren dat je op dat moment hebt. Ook wordt je gevraagd naar het soort dier en of het dier speciale (veterinaire) voeding nodig heeft.

Gedurende de periode waarin je hulp ontvangt van de Dierenvoedselbank voor de dieren die je bij je aanmelding hebt opgegeven, is het niet toegestaan om nieuwe huisdieren aan te schaffen. Dit kan namelijk leiden tot uitschrijving. Dit beleid is bedoeld om te voorkomen dat mensen huisdieren aanschaffen waarvoor ze niet kunnen zorgen. Bij de Dierenvoedselbank staat de zorg voor de dieren altijd op de eerste plaats.

Voedselpakketten_zorgvuldig_ingepakt_door_de_vrijwilligers

Respect & Privacy en voeding op maat

De exacte hoeveelheid en het type voeding worden door Jack nauwkeurig afgestemd op elk individueel dier en vervolgens zorgvuldig luchtdicht verpakt. Uit respect voor de privacy van de gezinnen worden geen namen gebruikt, maar worden nummers toegekend. Eenmaal per maand worden de voedselpakketten uitgereikt, waardoor je de maandelijkse voeding voor jouw dieren kunt komen ophalen.

Foto's en tekst van de opslag van voeding bij de dierenvoedselbank in Weert

Een non-profitorganisatie die zich inzet voor het welzijn van dieren

De Dierenvoedselbank Weert is een non-profitorganisatie die volledig draait op vrijwilligers. Alle voeding, benodigdheden en financiële steun worden geleverd door gulle donateurs.

De organisatie onderhoudt nauwe samenwerkingen met andere goede doelen, waarbij overtollige voeding wordt gedoneerd aan andere stichtingen die zich inzetten voor dieren, en vice versa. Op deze manier wordt er binnen de gemeenschap van goede doelen samengewerkt om de zorg voor dieren te ondersteunen en te bevorderen.

Ook Dierapotheker draagt graag een steentje bij

Bij Dierapotheker hebben we ervoor gekozen om de Dierenvoedselbank in Weert en Stichting Hurmes Dierenthoes in Stramproy als onze vaste goede doelen te steunen. We zullen hen blijven ondersteunen door wekelijkse donaties, waaronder veterinaire voedingen, supplementen en benodigdheden.

Wil jij weten hoe je Dierenvoedselbank Weert kunt steunen?

Heb je voer, manden, kussens, tuigjes, halsbanden of speeltjes die je kunt missen? De Voedselbank verwelkomt deze graag bij een van hun inzamelpunten. Je kunt contact opnemen via [email protected] om een afspraak te maken voor het afleveren van je donaties. Jouw geschonken items zullen worden verkocht, waarna de opbrengst wordt gebruikt om voer en andere benodigdheden aan te schaffen voor de dierenvoedselbank

Mocht je graag een financiële bijdrage willen doen dan kan dit op onderstaand rekeningnummer:

REGIO BANK t.n.v. Stichting Dierenvoedselbank
Rekeningnummer: NL20RBRB0898286506
KvK nummer: 58453075
https://dieren-voedselbank.nl/

Kan ik ook spullen opsturen naar de Dierenvoedselbank?

Ja zeker! Als jij nog mooie en bruikbare dierenspullen hebt liggen die je niet (meer) gebruikt dan mag je deze opsturen naar de Dierenvoedselbank. Ook ‘opknappers’ zijn welkom. Jack is namelijk ontzettend handig in het opknappen van dingen zoals krabpalen, hondenhokken etc. Na het opknappen zullen deze items verkocht worden via Markplaats en deze opbrengst gaat voor 100% naar de Dierenvoedselbank.

De verzendkosten kunnen helaas niet vergoed worden. Als stichting is de Dierenvoedselbank afhankelijk van donaties en subsidie om hun missie te kunnen blijven vervullen. Dit maakt dat financiële middelen beperkt zijn. 

Wil je graag spullen opsturen dan mag dit naar onderstaand correspondentieadres:

Jack en Truus Weekers
T.a.v. Dierenvoedselbank
Akkerpad 20, 6081 HC, Haelen

Geef Dierenvoedselbank Weert een like op Facebook 

Trots op mijn baasjes

Welk dierenwelzijnsdoel raakt jou persoonlijk en waarom?

Ik ben heel benieuwd naar jouw ervaringen. Voel je vrij om je verhaal te delen als reactie onder mijn blog. Of stuur een email naar: [email protected]

Liefs Sally

Sally en Lua

Graag de hier boven getoonde cijfers hier onder invoeren:

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

 • Wat een mooi initiatief

  Kun je ook spullen er naar toe sturen?

 • Spullen opsturen naar de Dierenvoedselbank Weert?

  Beste Rita,
  Bedankt voor je fijne reactie en je vraag ❤

  Het is mogelijk om spullen op te sturen naar de Dierenvoedselbank in Weert maar de verzendkosten kunnen helaas niet vergoed worden.

  Ik stuur je een email met het correspondentie adres erin.

  Liefs Sally