Flexadin gewricht hond

Wat kan Flexadin betekenen voor de gewrichten van mijn hond?

Flexadin wordt nu een aantal jaren door de Nederlandse dierenarts ingezet voor de gewrichten van de de hond. Met name de orthopedische chirurgen verstrekken vaak als nabehandeling Flexadin voor de hond. En met resultaat. Hoe kan het nu dat Flexadin zo effectief is?

Flexadin werkt anders

Flexadin werkt anders dan andere supplementen voor de gewrichten van de hond. Het bevat UC2, een collageen type 2. Wanneer Flexadin wordt opgenomen door de hond dan komt het vervolgens in de darm waar het UC2 de afweercellen van de darm minder gevoelig maakt voor dit type bindweefsel. De afweercellen in het gewricht worden daardoor ook minder gevoelig. Flexadin werkt dus in op de oorzaak van die aandoeningen.

Wetenschappelijk onderbouwd

Wetenschappelijke studies hebben deze werking onderbouwd en ook vergeleken met de veelgebruikte glucosamine/chondroïtine behandelingen voor de gewrichten. Ook bij de mens, humaan, zijn er studies gedaan naar de werking van UC-II op de gewrichten.

Smakelijke brokjes

Het is wel zo prettig dat vrijwel iedere hond Flexadin lekker vindt. Flexadin is een zacht en smakelijk brokje en kan zodoende gemakkelijk verstrekt worden aan de hond. Eén per dag is meestal voldoende. Het kan door het voer, maar ook als traktatie of beloning gegeven worden aan de hond. En o ja, Flexadin is ook prima inzetbaar voor de gewrichten van de kat. U kunt hier met korting Flexadin bestellen.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op, email: info@dierapotheker.nl

Robin-Holle-Dierenarts-Dierapotheker.nl

Drs. Robin Holle
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

De met een * gemarkeerde velden zijn verplichte velden.

Reacties:

  • Reactie door Wilma Bouwer

    Ik geef mijn hond Flexadin Plus, 2 brokken per dag. Nu las ik dat je het maar 3 maanden mag gebruiken.
    Klopt dit? Zo ja, mag je dan na een periode van niet gebruik, het weer gaan gebruiken? Zo ja, hoelang moet de stopperiode zijn?
    Alvast bedankt.
    Groetjes Wilma.