Dierentips - Chippen en paspoort paard

Geplaatst op 19-02-2019

Chippen en paspoort paard

Alle paardachtigen (paarden, ezels, zebra’s) in Nederland dienen geïdentificeerd en geregistreerd te zijn door middel van een paspoort en een chip. Dit is sinds 2006 verplicht.

Aanvragen chip en paspoort

Voor paarden die nog geen paspoort en chip hebben kunnen deze aangevraagd worden via de dierenartsenpraktijk. Een paardendierenarts bekijkt en beschrijft uw paard daarvoor op een identificatie en registratieformulier, waarna deze gechipt wordt. Dit formulier dient samen met het chipnummer opgestuurd te worden naar een paspoortuitgevende organisatie (stamboek of KNHS). Na enkele weken wordt het paspoort u dan toegezonden. Veulens dienen binnen 3 maanden na de geboorte gechipt te worden in het bijzijn van de merrie. Dit kan gebeuren door de veulen schetser of door een paardendierenarts.

FEI paspoort

Het FEI paspoort is verplicht voor paarden die internationale wedstrijden starten. In het FEI paspoort worden de aftekeningen en andere bijzonderheden van het paard zeer nauwkeurig beschreven en ingetekend. Dit mag alleen door een daarvoor opgeleide paardendierenarts gebeuren.

Vragen?

Maarten van Dijck paarden dierenarts

Neem gerust contact met ons op,

Drs. Maarten van Dijck
Dierenartsenpraktijk Horst
Thuisbezorgservice: www.dierapotheker.nl

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Dierapotheker_icon_paard-1.png
Bestel veilig en zeker bij de Dierapotheker

 

 

 

Reacties

 

Plaats een reactie


*

* (Uw e-mailadres zal nooit worden gedeeld of gepubliceerd)

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0