Canipur Fertil 1000 g

Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 882
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Canipur Fertil ondersteunt bij fokteven, dekreuen en jonge teven waarmee gefokt gaat worden alles wat maken heeft met de vruchtbaarheid. 

Canipur Fertil is een voedingssupplement dat alle, voor de vruchtbaarheid van belangzijnde vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren bevat.

Voor een vitale teef

 Biologisch hoogwaardige vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren dienen ter harmonisering en optimalisering van de vruchtbaarheid bij dekteven en dekreuen en dragen bij aan het in stand houden van de dracht gedurende de eerste weken.
 Daarnaast regelen zij bij nog niet gedekte teven de loopsheid.
 Ook verminderen ze de symptomen van een eventuele schijndracht na de loopsheid.

Vruchtbaarheid hond

De optimale verzorging met vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren speelt een sleutelrol in de vruchtbaarheid van de hond. Want deze bouw- en voedingsstoffen dragen bij aan  de hormoonsynthese en bewerkstelligen anderzijds een zo goed mogelijke voorbereiding van de voortplantingsorganen. Het resultaat is een hond die zich gewillig laat dekken en gereed is voor conceptie, met vitale, vruchtbare eicellen of spermatozoön, wat het beste uitgangspunt is voor een optimaal aantal levensvatbare pups in de worp. Omdat de teven in de eerste 3 weken van de dracht bijzonder gevoelig zijn voor een tekort aan vitamines en mineralen zijn, zal alleen een voldoende bijvoeding met deze essentiële bouwstoffen een misvorming van de vruchten en vroeg embryonale sterfte kunnen voorkomen.
Maar ook veel, niet gedekte teven krijgen 4-9 weken na de loopsheid te maken met schijnzwangerschap, met de daarbij behorende tepelzwelling, melkafgifte en gedragsveranderingen. Een uitgebalanceerde voeding met vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren zal eraan bijdragen dat deze hormonale ontsporing snel herstelt.

Samenstelling

Sojameel, maïskiemen, dextrose, dicalciumfosfaat, melasse, calciumcarbonaat, natriumchloride, magnesiumoxide, L-lysine, DL-methionine, L-tryptofaan, kaliumchloride, lijnzaadolie.

Dosering

Kleine honden ( 4-15 kg): 2-8 g per dag.
Middelslag honden (16-39 kg): 8 - 20 g per dag.
Grote honden (40-70 kg): 20 à 35 g per dag.

Voedingsadvies

Fokteven: Om een optimale ovulatie en bevruchtingsresultaat te krijgen en de kans op vroeg embryonale sterfte te beperken, moet met de bijvoeding worden begonnen 3-4 weken voor de geplande dekking en moet worden voortgezet gedurende de eerste 4 weken van de dracht. Vanaf de 5de week van de dracht moet CANIPUR Fertil worden vervangen door CANIPUR Gravid, dat een complete verzorging biedt aan de hoogdragende en lacterende teef.
Dekreuen: Voor de verbetering van de dekprestaties en de spermakwaliteit moet de bijvoeding 2-3 weken voor een geplande dekking worden gestart en worden gecontinueerd gedurende de periode waarin gedekt wordt.
Nog niet gedekte teven: Ter ondersteuning van de loopsheid, alsook ter vermindering van de kans op schijnzwangerschap moet met de bijvoeding worden gestart ca 2 weken voor de te verwachten loopsheid en worden voortgezet tot 2-3 maanden na de loopsheid als eventuele klachten van schijnzwangerschap zijn verdwenen.

Ingrediënten per kg

Vitamine A  400.000 I.E
Vitamine B1  60 mg
Vitamine B2 150 mg
Vitamine B6  60 mg
Vitamine B12  2.000 mcg
Vitamine C  2.000 mg
Vitamine D3  10.000 I.E.
Vitamine E  4.000 mg
Vitamine K3  10 mg
Beta-Caroteen  2.000 mg
Cholinchloride  2.000 mg
Pantotheenzuur  400 mg
Nicotinezuur  400 mg
Foliumzuur 10 mg
Biotine  1.000 mcg
Zink 1.200 mg
IJzer  600 mg
Koper  200 mg
Mangaan 160 mg
Jodium  10 mg
Kobalt  10 mg
Molybdeen  10 mg
Seleen   5 mg
 
Gegarandeerde gehalten
Ruw eiwit 24,2 %
Ruw vet 5,6 %
Ruwe celstof 1,6 %
Ruwe as 27,7 %
Calcium  6,0 %
Fosfor 2,2 %
Natrium  1,0 %
Magnesium 0,6 %
Kalium 0,2 %
Lysine 1,3 %
Methionine 1,1 %
Tryptofaan  0,4 %

Algemene voedingswetenschappelijke inzichten

 Vitamines voornamelijk vitamine A, vitamine E en beta-caroteen stimuleren de vorming van de voortplantingshormonen, bewerkstelligen de ontwikkeling van bevruchtbare eicellen cq. spermatozoa, beschermen het slijmvlies in de baarmoeder en reguleren de werking van de spiercellen in de baarmoeder. Het verloop en de uitkomst van de dracht worden ook ondersteund door de bijzondere werking van vitamine E, vitamine C en beta-caroteen als anti-oxidanten, waarbij de eicellen en spermatozoa worden beschermd voor de inwerking van vrije radicalen.
 Aminozuren en eiwitten zijn de belangrijkste bouwstenen bij de vorming van lichaamscellen. Daarom zal een tekort leiden tot voortplantingsstoornissen door het ontwikkelen van zwakke eicellen, spermatozoa en embryo's.
 Mineralen hebben verschillende opgaven te vervullen. Als elektrolyten zorgen zij voor de druk in de cellen en voor de weefselspanning, in de zuur-base huishouding van de hond zorgen zij voor het in stand houden van de pH waarden, in het botweefsel zijn zij verantwoordelijk voor de stevigheid en in de spieren en de zenuwen dienen zij voor de prikkelgeleiding. Daarom is een uitgebalanceerde verzorging met voldoende mineralen noodzakelijk voor een vlot verloop van de dracht als ook voor de ontwikkeling van de pups.
 Sporenelementen zijn belangrijke bestanddelen van enzymen en van hormonen die invloed hebben op de vruchtbaarheid. IJzer en koper stimuleren de bloedvorming en zorgen aldus voor een optimale doorbloeding van de weefsels met aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Zink, mangaan en koper hebben als stimulatoren van de vruchtbaarheid een belangrijke positieve invloed op het aantal pups.

bus poeder 1000 gram.

     

Specificaties

Productnr.: 882
Diersoort: Hond

Overtuigd van uw keuze?

Canipur Fertil 1000 g

Canipur Fertil 1000 g
Dit product is niet (meer) leverbaar.
  • 882
P Verwerven petpunten nu
Gratis verzending bij bestellingen vanaf €59,-
Onze standaard verzendkosten zijn €3,95. Vanaf €59,- wordt uw bestelling gratis thuisbezorgd in Nederland en België.

Eerder bekeek u