Droes bij het paard

Droes bij het paard

Voorkomen en managen droesuitbraken

De laatste jaren zijn er op het gebied van droes flinke vorderingen gemaakt met het stellen van de diagnose en de vaccinatie. Om het aantal uitbraken van droes op paardenbedrijven terug te dringen, zijn daarbij goede voorzorgsmaatregelen nodig.

In quarantaine plaatsen

Belangrijkste voorzorg maatregel is het in quarantaine plaatsen van nieuwe paarden, die de ziekte mogelijk op uw stal kunnen binnen brengen en van paarden op uw stal waarbij de infectie is vastgesteld.

Droes certificering

De GD heeft een abonnement ontwikkeld om droes zo goed mogelijk te beheersen en voorkomen in uw stal. Diagnostiek, maatregelen en adviezen worden beschreven om droes op een bedrijf te bestrijden. Uw bedrijf kan na het opvolgen van de spelregels van dit abonnement het certificaat Droes-vrij of Droes-onverdacht verkrijgen. Het is een vrijwillig abonnement gebaseerd op de serologische screening van de Droes verwekker, de bacterie Streptococcus Equi subspecies equi, om een recente besmetting vast te stellen.

Voor sero-positieve paarden is vervolg onderzoek nodig om dragers te bepalen, zodat die eventueel kunnen worden behandeld. Deelnemende paardenbedrijven volgen een helder protocol, Aanpak Droes, om zo droes op hun bedrijf te voorkomen of te bstrijden.

Uw dierenarts helpt

Uw eigen dierenarts is betrokken bij iedere stap. zoals monstername, advisering en behandeling. Meer informatie vindt u op www.droesvrij.nl

Drs. R Holle, dierenarts parasietenbestrijding huisdier
Drs. Robin Holle, dierenarts
Dierapotheker.nl
T 077-3030067, E info@dierapotheker.nl

Meer weten?

Lees meer over droes bij paarden

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0