MaxiGuard Oral Cleansing Gel + Vitamine C 110 ml

MaxiGuard Oral Cleansing Gel + Vitamine C 110 ml MaxiGuard Oral Cleansing Gel + Vitamine C 110 ml MaxiGuard Oral Cleansing Gel + Vitamine C 110 ml MaxiGuard Oral Cleansing Gel + Vitamine C 110 ml

Niet beschikbaar

Dit product is helaas niet meer beschikbaar. 

Maxiguard Orale reinigingsgel + Vitamine C is sedert lange tijd het meest volledige tandverzorgingsproduct voor huiselijk gebruik.

De unieke formule met zinkascorbaat is uiterst effectief voor het helpen remmen van tandvleesontsteking, het verminderen van tandplak en het neutraliseren van een slechte adem. Het kan gebruikt worden als natuurlijke aanvulling bij behandeling met antibiotica.

Ook ideaal voor konijnen

  • Maxiguard wordt aangeraden bij ernstige mondaandoeningen zoals gevorderde peridontale gevallen, na operaties aan de mond en voor en na profylaxe.
  • Het ondersteunt bij het genezen van tandvlees na het trekken van tanden, bij het genezen van wondjes in de mond en ontstoken tandvlees. 
  • Het wordt ook gebruikt voor het helpen genezen van etterend en zwerend tandvlees door beetanomalie, en is daarom ideaal voor konijnen.
  • Veilig en doeltreffend voor alle dieren zoals honden, katten, kleine pelsdieren, exotische huisdieren en paarden.

Zink en vitamine C

Zink is een oligo-element en zit in ongeveer 300 metallo-enzymen. Vele van deze enzymen spelen een sleutelrol in het extracellulair veranderen van matrices, het genezen van tandvleesaandoeningen, het herstellen van bindweefsel, ontstekingen en celkweek voor herstellingsprocessen. Zink heeft een zeer brede veiligheidsmarge. Katten en honden hebben in hun dagelijks dieet een bepaalde hoeveelheid zink nodig en een gezond huisdier kan zonder negatieve gevolgen de dagelijks aanbevolen hoeveelheid  van elk product opeten. Het teveel aan zink wordt door het lichaam weer afgescheiden via de dikke darm terwijl kleinere deeltjes door de nieren worden uitgescheiden.

Vitamine C is belangrijk voor het vormen van collageen, wat het belangrijkste eiwit is in de tandvleesstructuur. Bij sommige katten kan vitamine C wel zorgen voor een toename van speekselafscheiding. Taurine reageert met zwavelverbindingen en absorbeert een slechte adem.

Gebruik

Maxiguard Oral Cleansing Gel + Vitamine C is verpakt in een 110 ml flacon met een kleine flacon Vitamine C poeder om toe te voegen. Om het produkt te activeren, meng de Vitamine C in de flacon Maxiguard, wacht tot het poeder de bodem bereikt en schud de flacon tot het poeder opgelost is. De flacon plaatst u best uit het direct zonlicht en warmte. De houdbaarheid is 6 maanden na menging in een koele donkere ruimte of ongeveer 14 maand in een koelkast. Na verloop van tijd zal het produkt van een blauwe kleur naar een groene kleur veranderen en wat viscositeit verliezen maar dit kan geen kwaad. Deze beide kleuren zijn goed en tonen aan dat het produkt nog efficiënt en vers is. Wanneer het produkt echter een gele of bruine kleur vertoond, betekent dit dat het produkt moet vervangen worden.

Verpakking:110 ml.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dierapotheker.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Dierapotheker.nl voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming altijd weer intrekken. Lees meer    
0